Haber

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, Beyaz Saray’da bir araya geldi

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, Beyaz Saray’da bir araya geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog ile ABD’nin başkenti Washington DC’de Beyaz Saray’da görüşmeye geldi. Biden, ikili görüşmeden önce “İsrail’e olan sevgimin köklü ve uzun süreli olduğunu biliyorsunuz ve sık sık söylediğim gibi, İsrail olmasaydı bir tane icat etmek zorunda kalırdık” dedi.

ABD ve İsrail’in Ortadoğu’ya daha fazla istikrar getirmek için çalıştıklarına değinen Biden, “Çok çalışmamız gerekiyor, yapacak daha çok işimiz var ama ilerleme var. Geçen yıl, son yılların en büyük anlaşmasını yaptık. Araplar ve İsrailliler arasında on yıl geçti ve İsrail ile Lübnan arasındaki, insanların asla olmayacağını düşündüğü deniz sınırı anlaşmazlığını çözdük.”

Biden’ın her zaman İsrail’in ve İsrail halkının yanında yer aldığını dile getiren Herzog, Biden’a İsrail’in Ortadoğu’daki Arap devletleriyle bütünleşmesi ve barış çabalarına verdiği destekten dolayı teşekkür etti. İsrail’deki tartışmalı yargı reformuna yönelik protestolara değinen Herzog, “Bu hararetli bir tartışma ama aynı zamanda bir erdem ve İsrail demokrasisinin büyüklüğüne bir övgü. İsrail demokrasisi sağlam, güçlü ve dayanıklıdır.” – WASHINGTON

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu